Sık Sorulan Sorular

1.      Okulunuz hangi puan türünde kaç öğrenci alıyor?

Okulumuzda şu anda sadece Uçak Elektrik-Elektronik (UEE) bölümü öğrenci almaktadır. UEE bölümü, YGS-1 puan türünde alım yapmaktadır. Kontenjanı ise 50 adet olup iki (2) adet kontenjan ise okul birincisi kontenjanı olarak belirlenmiştir.

2.      Okulunuzun taban ve tavan puanları nedir?

ÖSYM taban ve tavan puanları, başarı sıralaması vb. sayısal verileri bir önceki yıldaki yerleştirme sonuçlarına göre belirlemekte olup, her yıl tercih döneminde kendi web sayfasından ilan etmektedir. Uçak Elektrik-Elektronik bölümü 2017 ÖSYS taban ve tavan puanları şu şekildedir:

Program Adı

Puan Türü

Genel Kont.

Yerleşen

En Küçük Puan

En Büyük Puan

UEE

YGS-1

3.      Okulunuzda öğrenim süresi kaç yıldır?

Okulumuz bünyesinde kurulan tüm bölümler lisans programı olup, öğrenim süresi dört (4) yıldır.

4.      Okulunuzda öğrenim dili Türkçe mi?

Evet, okulumuzda öğrenim dili Türkçedir.

5.      Okulunuzda İngilizce hazırlık eğitimi var mı, zorunlu mu?

Okulumuzda isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi vardır, zorunlu değildir. İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz, okulumuza kayıt yaptırdıktan sonra Yabancı Diller Yüksekokulu’na hazırlık eğitimi almak istediklerine dair bir dilekçe vermek zorundadır.

6.      İngilizce hazırlık eğitiminde başarısız olursam hazırlık tekrarı yapmam gerekir mi?

Hayır, gerekmez. Okulumuz isteğe bağlı İngilizce hazırlık eğitimi verdiği için öğrenci dil eğitiminde başarılı olsun veya olmasın bir sonraki öğretim yılında birinci sınıftan başlar.

7.      Okulunuzdan mezun olan bir öğrencinin diploması ve unvanı nedir?

Okulumuz mezunlarına lisans diploması vermekte olup, mezunlar Uçak Bakım Teknisyeni unvanı almaktadır.